Slider

Mitä lapsiperhe pakkaa mukaan ulkomaanreissulle?

torstai 16. toukokuuta 2019

Siinä missä ennen lapsia etelänreissulle riitti mukaan pari mekkoa, bikinit, passi ja hammasharja, niin nykyään lista mukaan lähtevistä tavaroisto on tooooodella pitkä. Mikäli teillä on suunnitelmissa ulkomaanreissua tälle kesälle, niin olen koonnut listan tavaroista lapsille, joita kannattaa pakata mukaan reissulle, kun mukana reissaa myös perheen pienimmät.


Vaatteet: 

* kesämekkoja
* t-paitoja
* shortseja + legginsejä + sukkahousuja
* alusvaatteita + sukkia
* neuletakki
* uimapuku
* uimatossut + sandaalit
* hellehattu 
* pyyhe rannalle

Lääkkeet + muut purkit

* aurinkovoide
* buranaa (+ allergialääkkeet)
* kuumemittari
* hydrocortisonia
* vitamiinit + maitohappobakteerit
* hammasharja+ -tahna
* vaippoja + uimavaippoja

Ruoka + välipala

* valmis puurojauhetta
* smoothiepusseja
* välipalakeksejä 
* rusinoita 

Muut: 

* aurinkosuoja rattaisiin
* matkarattaat 
*(uimaleluja + hiekkaleluja)
*(kylmälaukku rannalle eväitä varten)

Hoitolaukun sisältö

* vaihtovaatteet
* pientä naposteltavaa
* tehtäväkirjoja + muuta tekemistä lennolle
* kosteuspyyhkeitä
* vaippoja
* pieni pyyhe
* kännykkä + laturit + kamera 


Huh, toivottavasti olen muistanut nyt kaiken :D Tähän päälle toki kaikki omat ja miehen tarvikkeet. Lasten kanssa reissaaminen on astetta rankempaa välineurheilua ja kaiken päälle se matkustamisaika aiheuttaa pientä muotoista stressiä, kun edessä on useampi tunti suljettuna pieneen tilaan ja jonottamista ihmismassan keskellä. Tällä kertaa kuitenkaan en edes juurikaan ole stressannut matkustamista, sillä ollaan neidin kanssa lennetty kolme kertaa aiemmin ja aina ollaan selvitty niistä hyvin ja mitä sitten, jos pientä tai isompaa kitinää tulisi matkan varrella. Aina kuitenkin se palkitsee, että määränpäässä odottaa iso seikkailu meille kaikille ja perheen keskistä laatuaikaa, jossa kukaan ei mieti koti- tai työjuttuja. 

Tuleeko teille vielä mieleen jotain mitä pitäisi pakata mukaan reissuun? 

Roihuvuoren kirsikkapuisto

perjantai 10. toukokuuta 2019Roihuvuoren kirsikkapuisto on nyt upeassa kukkaloistossa, joten nyt jos koskaan on aika suunnata sinne ja kokea upea elämys! Nämä kukat pysyvät puissa yleensä parisen viikkoa, joten elämys on aika nopeasti ohi vuosittain. Roihuvuoren kirsikkapuistossa Helsingissä kukkii yhteensä n.250 kirsikkapuuta. 

Kirsikkapuiston tarina 

Kirsikkapuiston tarina alkoi siitä, kun Helsingin kaupungin rakennusvirasto sai vuoden 2005 tienoilla aloitteen Helsingissä asuvalta japanilaiselta yrittäjä Norio Tomidalta kirsikkapuiston perustamisesta. Norion haaveena oli, että täällä asuvat japanilaiset lahjoittavat kirsikkapuut, pienen palan Japania, Helsingille kiitokseksi siitä, että Helsinki on niin ihana paikka asua.

Hanami - vuotuinen kansanjuhla

Hanami, eli suomeksi kukkien katseleminen, on Japanin merkittävin vuotuinen kansanjuhla. Hanami järjestetään tänä vuonna Roihuvuoren Kirsikkapuistossa 19.5Hanami- juhlassa pääsee nauttimaan  parapara– ja butotanssiesityksistä, näkemään ikebana- ja teetaidetta, kokemaan budo-esityksiä ja kotonsoittoa sekä ihastelemaan origameja. Myynnissä on myös japanilaisia herkkuja.


Olisi huikeaa päästä tänä vuonna kokemaan myös tämä elämys, mutta meidän etelänreissu sattuu juuri tälle ajankohdalle. Myös kirsikankukat taitavat olla jo silloin varisseet pois, sillä ne jo ovat tällä hetkellä upeimmillaan. 


Oletko käynyt Hanami- juhlassa? Minkälaista siellä oli?

Kaveri kylässä ilman äitiä

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Tuleva kouluikä lähenee uhkaavasti ja juuri muutama viikko sitten tuli postiluukusta päätös eskaripaikasta. Me saatiin onneksi paikka samasta päiväkodista missä neiti on tällä hetkellä ja näin ollen jo todella tärkeäksi tullut kaveriporukka pysyy samana.


On ollut ihanaa seurata äitinä kuinka tärkeäksi osaksi elämää kaverit on muodostuneet ja erityisesti sitä yhteyttä minkälainen se on samanikäisten tyttöjen kesken. Olen niin onnellinen, että meidän ajoittain ujokin tyttö on onnistunut löytämään niin monta samanhenkistä tyttöä ympärilleen ja heillä näyttää olevan ihan super hyvä meininki päiväkodissa keskenään.


Viskari vuosi on tuonut tullessaan myös kaverien luona kyläilyt. Alku järkytyksen jälkeen tää onkin aika super jees juttu, että neidin pystyy vaan heittämään ovelta kaverille kylään ja jatkaa matkaa vaikka vaan yhden lapsen kanssa. Ja tämä toimii erittäin hyvin myös toisin päin, sillä jos samanikäinen kaveri on kylässä niin leikit sujuu ainakin tällä hetkellä paljon paremmin kuin, että sisarukset taistelisivat huomiosta keskenään. Tytöt yleensä ottavat myös hyvin pikkuveljen mukaan leikkeihin, joka ei todellakaan enää myöskään halua leikkimään äitin kanssa, jos joku on kylässä. Ilman äitiä kyläilyt vaati alussa myös luottoa siihen, että neiti pärjää ihan itse ja osaa olla reipas. Ensimmäisen kerran Lilian oli kylässä yksin kaverisynttäreillä vajaa 5-vuotiaana, kaverin luona hän ei aikaisemmin ollut käynyt kertaakaan. Kovin usein kuitenkaan ei vielä yksin kavereiden luona olla kyläilty, ehkä kerran kuukaudessa, sillä tuntuu että arki ja viikonloput on aina niin täynnä kaikkea. Välillä tuntuu, että päiväkoti kaverit kyläilee lähes viikottain toistensa luona ja naapurin äidit nappaa aina mukaan kasan toistensakin lapsia pihasta :D Toisaalta ihan super kätevää! 

Seuraava steppi onkin sitten kaverin luona yksin yökylässä oleminen. Tälläinen oli tarkoitus jo järjestää tutussa ympäristössä serkun luona, mutta se valitettavasti peruuntui silloin. Uskon, että neiti on ainakin tällaiseen kokeiluun täysin valmis, sillä niin  innoissaan hän oli lähdössä ja laukutkin oli pakattu jo monta viikkoa etukäteen :D

Minkä ikäisenä teillä on alettu kyläilemaan kavereiden luona ilman vanhempia?  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan