Slider

Synttärikakku, jota et onnistu mokaamaan!

torstai 24. tammikuuta 2019

Omistan jonkinlaisen pakkomielteen synttärikakkuihin. Tai oikeestaan sanoisinko, että synttärikakun valmistamisesta on tullut hauska perinne. Minulla on aina visio teemasta, johon ajatuksena on tehdä täydellinen teemaan sopiva synttärikakku. Yleensä kuitenkaan projekti ei suju niinkuin elokuvissa, sillä millon on aineksia liian vähän, milloin kakkupohja on liian littana tai ainekset on ihan vääriä tai valmistusprosessissa käy jokin dramaattinen kämmi. Synttärikakun valmistaminen on kuin jännittävä trilleri, sillä tunti tunnilta äiti muuttuu enemmän ja enemmän hermoraunioksi ja jännitys yleensä tiivistyy yön aikana, kun jännitetään onko kakku lässähtänyt sinä aikana jääkaapissa. Tätä projektia on yleensä seuraamassa omat sisarukset, jotka tuovat omat vispilänsä leipomispuuhaan. Puhumattakaan siitä, että nykyään myös Lilian haluaa olla tärkeänä osana koko projektia.


(C) TenhunenPhoto

Tänä vuonna kaikki oli kuitenkin toisin, sillä ensimmäistä kertaa en stressannut ollenkaan. Keksin nimittäin täydellisen teeman: rakennustyömaa. Tämä tarkoitti sitä, että mitä tuhotumpi kakku sitä parempi raksa se olisi. Myös täytteiden kanssa ei voinut mennä vikaan, sillä kakku oli kuorrutettu yltäpäältä suklaalla. Alun perin reseptin pongasin Wicked Sweet Kitchenin sivuilta.

(C) TenhunenPhoto

Suklaa överi kakku

2 dl kaakaojauhetta
4 dl tummaa muscovadosokeria
5dl vettä
250g pehmeää voita
300g  sokeria
7dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Vadelmakermatäyte:
4 dl kermaa
10 rkl vadelmahilloa
2 rkl tomusokeria


Suklaakuorrutus:
1,5dl kaakaojauhetta
1,5dl vettä
500g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
700g tummaa suklaata paloina (n. 45% kaakaopitoisuus)

(C) TenhunenPhoto

Pohja:
Lämmitä uuni 175 C. 
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhossa. Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin ja kaakaojauheen kanssa.Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 min. Lisää vaniljasokeri. Lisää yksi kananmuna ja jauhoja vuoronperään vatkaten. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Paista keskellä uunia 175C noin 20-25 minuuttia,  tai kunnes tikulla kokeillessa siihen ei jää taikinaa. Anna jäähtyä.

Vadelmakermatäyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vadelmahillo ja siivilöity tomusokeri.

Suklaakuorrutus:
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Keitä vesi ja sekoita kaakaojauheen kanssa.Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity tomusokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan kevyesti vatkaten. Lisää myös kaakaosekoitus. 

Kokoaminen:
Levitä yksi kerros suklaakuorrutusta pohjalle, heti päälle kerros vadelmakermaa. Asettele toinen pohja päälle, levitä taas tasaiset kerrokset täytteitä ja sitten kolmas pohja päälle.

(C) TenhunenPhoto



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan