Slider

Sairaalakassi

maanantai 2. tammikuuta 2017

Sairaalakassia tuli pakkailtua viime viikolla. Nyt sentään maltoin sen pakkaamisen kanssa, sillä viime kerralla kassi taisi odotella jo äitiysloman alusta lähtien. Viime kerralla pakkasin mukaan lähinnä herkkuja, joista yhtäkään en tainnut edes loppujen lopuksi avata osastolla, sillä pikku neiti piti huolen siitä ettei edes nukkua kerennyt. Tällä kertaa olenkin pakkaillut niitä vähän hillitymmin ja varmaan pääasiassa eväitä kerkeää mies syödä, jos synnytys ja lapsivuodeaika etenee yhtään samallalailla mitä viimeksi. Tärkeimpiä eväitä varmasti itselle on riittävä nesteytys ja onhan se kiva mutustaa hyvällä omallatunnolla myös herkkuja.


Tärkeimmät asiat, mitä mukaan lähtee on kännykkä, laturi ja neuvolakortti. Oikeestaan näillä varmaan pärjäisi hyvin alkuun, jos tulisi äkkilähtö, sillä mies voi tuoda muut tavarat perästä. Muita tärkeitä tarvikkeita on hygieniatarvikkeet ja mukavat kotiinlähtövaatteet. Viime kerralla ne vaatteet, jossa sairaalaan tultiin oli kärsineet pieniä kosteusvaurioita, joten puhtaat vaatteet ovat kotiin lähtiessä on aika pakollinen juttu. Muuten meinasin hengailla sairaalavaatteissa ja niin varmasti vauva, jottei ylimääräistä pyykkiä tulisi. Varuilta kuitenkin pakkaan omaan laukkuuni vauvalle yhden helposti puettavan vaatteen, sillä olen kuullut jostain huhuja, ettei enää vauvoille olisi sairaalassa vaatteita, sillä panostetaan ihokontaktiin?  Vauvalle mukaan lähtee myös harsoliina sekä tutti, sillä toiveena olisi, että tällä kertaa vauva huolisi myös tutin. 

Vauvan kotiintulovaatteet mies tuo hakiessaan meidät kotiin. Mukaan olen pakannut 56 kokoiset bodyn + housut, sukat, villaiset lapaset + töppöset + 2 pipoa ja neulehaalarin. Mikäli mittari näyttää kovia pakkaslukemia, niin vauva pakataan toppahaalariin. Lisäksi kaukaloon tulee lämpöpussi.  


Mitä teidän sairaalakassi sisälsi? Onko jotain tarvikkeita, mitkä puuttuvat listalta ja ne olisi hyvä olla mukana? :) 

ps. muistakaa käydä osallistumassa TOVI - kilpailuun, missä voit voittaa vapaavalintaisen imetyskorun tai tuttinauhan. 

3 kommenttia:

  1. Tässä minun sairaalakassi postaus http://nytheti.blogspot.fi/2016/11/sairaalakassi.html Ainakin VKS:ssa oli vauvallekin vaatteet, tosin niitä oli vain yhtä kokoa ja meidän vauvalle ne olivat kamalan isoja. Mies joutui tuomaan vauvalle kotoa housut ja pipon, koska sairaalan omat tippuivat päältä.

    VastaaPoista
  2. Anteeks mut mä en nää mitään muuta kun vaan ton lakupussin :D LAKUJAAA!!!!

    VastaaPoista
  3. Kätilöopistolla oli vaatteita vauvallekin, vaikka muuta huhuttiin. Myssyjä ei ollut, joten jos sellaista tykkää pitää niin se kannattaa viedä itse.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan